Κάντε εγγραφή για να ξεκινήσετε της περιήγησή σας / Subscribe to start your tour

Προορισμοί

ΟΛΥΜΠΟΣ

Central Greece

Το «βουνό των θεών», «ο θρόνος του Δία», «τόπος των αθανάτων», και αρκετές παρόμοιες περιγραφές αποθεώνουν τα χαρακτηριστικά του βουνού που θα σε κατακτήσει το περίγραμμά του από την Κατερίνη ή από το Λιτόχωρο ή και ακόμα πιο μακρυά, πολύ πριν κατακτήσεις τις κορφές του.

Με ψηλότερη κορυφή του τον Μύτικα ή αλλιώς «Πάνθεον» (2.918μ.) και τον «Θρόνο Διός» ή αλλιώς Στεφάνι αντίστοιχα, ο Όλυμπος ο οποίος είναι Εθνικός Δρυμός από το 1938 έχει πολύ πλούσια χλωρίδα με περίπου 1.700 είδη και υποείδη, που αντιστοιχούν περίπου στο 25% της ελληνικής χλωρίδας.

Γεμάτος από πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές για όλους, και με βαθμούς δυσκολίας να ποικίλουν, ο Όλυμπος είναι το βουνό που έχει πάντα επισκέπτες για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.. Είτε μια απλή διάσχιση του φαραγγιού του Ενιπέα, είτε ένας φυσιοδιφικός περίπατος, είτε μια ορειβατική αποστολή για την κατάκτηση της κορυφής, οι αφορμές είναι πολλές και ο κόσμος περισσότερος.

Ωστόσο, ο Όλυμπος είναι ένα βουνό με δύσκολο ανάγλυφο, μεγάλες διαδρομές και απότομες και σαθρές κορυφές. Προσοχή θέλουν οι ξαφνικές αλλαγές καιρού με έντονες καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους καθώς και οι χαμηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν το μηδέν μετά τη δύση του ήλιου.

Τα καταφύγια «Σπήλιος Αγαπητός» 2.100μ, «Βρυσοπούλες» 1.800μ., «Χρήστος Κάκαλος» 2.648μ., «Σταυρός» 930μ., «Γιώσος Αποστολίδης» 2.760μ., «Πετρόστρουγκα» 1.900μ. παρέχουν προστασία και ασφάλεια στους επισκέπτες που θα θελήσουν να ξεκουραστούν στο δρόμο προς τις κορυφές. Σημαντικό είναι ο επισκέπτης να ενημερωθεί για την διαθεσιμότητα στα καταφύγια αφού άλλα δουλεύουν ορισμένους μήνες κατά τη διάρκεια του έτους και άλλα έχουν μικρή διαθεσιμότητα σε κρεβάτια.

Χάρτης

Επίλεξε μια υπηρεσία σχετική με την περιοχή ΟΛΥΜΠΟΣ

 • Όλυμπος – Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα (6 ημέρες)
  Όλυμπος – Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα (6 ημέρες)
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 1300.00 / άτομο
  Με μια ματιά Αυτό το 6ήμερο “bikeandhike” απευθύνεται σε όποιον ταξιδιώτη πιστεύει πως πρέπει τουλάχιστον να έχει κάνει κάτι παρόμοιο μια φορά στη ζωή του. Ξεκινώντας από το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, όπου θα καταλάβει για ποιον λόγο οι αρχαίοι ΄Ελληνες πίστευαν πως εκεί ήταν σίγουρα η κατοικία των 12 θεών. Η εκδρομή συνεχίζεται με 2 ημέρες ποδηλασίας και εξερεύνησης στην λίμη Πλαστήρα – μια τεράστια λίμνη στα 750μ. υψόμετρο και 50 χλμ. διαδρομών στη γύρω περιοχή όπου η ομορφιά και το πράσινο είναι ιδανικές για ποδηλασία. Και για το τέλος φτάνουμε στα Μετέωρα, μια περιοχή αξιομνημόνευτης ομορφιάς γεωλογικά και θρησκευτικά, κάτι που μοιάζει να είναι ζωντανό σε κάθε σημείο του δρομολογίου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco.
  Λεπτομέρειες
 • Volos City Cultural Tour (half-day trip)
  Volos City Cultural Tour (half-day trip)
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 35.00 / άτομο
  Η επίσκεψη στο κέντρο της πόλης του Βόλου είναι η ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν με το ποδήλατό τους την πόλη, να επισκεπτούν μουσεία, και να δουν ομορφιές και δρώμενα. Διάρκεια 3,5 ώρες Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Καθημερινά, όλο το χρόνο
  Λεπτομέρειες