Κάντε εγγραφή για να ξεκινήσετε της περιήγησή σας / Subscribe to start your tour

Προορισμοί

ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Central Greece

Χτισμένη γύρω από τους θεόρατους βράχους που μοιάζουν σαν να τους ακούμπησε εκεί κάποιο θεϊκό χέρι η Καλαμπάκα είναι το ορμητήριο για τον επισκέπτη που θέλει να γνωρίσει από κοντά τις φυσικές ομορφιές του Ασπροπόταμου, των Χασίων, του Κόζιακα, και κυρίως των Μετεώρων.

Γνωστή για τα μοναστήρια που είναι χτισμένα στις κορυφές και στις εσοχές των βράχων, η Καλαμπάκα είναι επισκέψιμη όλο το χρόνο είτε για θρησκευτικές εκδρομές, είτε για φυσιολατρικές, μιας και η γύρω περιοχή και το ανάγλυφο ανάμεσα σε βράχους και ποτάμια μαγεύει..

Το κέντρο της, προσφέρει επιλογές για διαμονή και καταλύματα δίπλα στους βράχους των Μετεώρων, πολλά εστιατόρια και ταβέρνες για να δοκιμάσεις την παραδοσιακή κουζίνα με τα ντόπια προιόντα καθώς και μια πλήρη αγορά με σουπερ μάρκετ και υπηρεσίες.

Μην διστάσετε να σταματήσετε σε κάποιο από τα πολλά υπαίθρια μαγαζάκια του δρόμου και να γευτείτε από τον παραγωγό μέλι, βότανα, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακό χαλβά, και φρούτα της εποχής.

Χάρτης

Επίλεξε μια υπηρεσία σχετική με την περιοχή ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

 • Όλυμπος – Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα (6 ημέρες)
  Όλυμπος – Λίμνη Πλαστήρα – Μετέωρα (6 ημέρες)
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 1300.00 / άτομο
  Με μια ματιά Αυτό το 6ήμερο “bikeandhike” απευθύνεται σε όποιον ταξιδιώτη πιστεύει πως πρέπει τουλάχιστον να έχει κάνει κάτι παρόμοιο μια φορά στη ζωή του. Ξεκινώντας από το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, όπου θα καταλάβει για ποιον λόγο οι αρχαίοι ΄Ελληνες πίστευαν πως εκεί ήταν σίγουρα η κατοικία των 12 θεών. Η εκδρομή συνεχίζεται με 2 ημέρες ποδηλασίας και εξερεύνησης στην λίμη Πλαστήρα – μια τεράστια λίμνη στα 750μ. υψόμετρο και 50 χλμ. διαδρομών στη γύρω περιοχή όπου η ομορφιά και το πράσινο είναι ιδανικές για ποδηλασία. Και για το τέλος φτάνουμε στα Μετέωρα, μια περιοχή αξιομνημόνευτης ομορφιάς γεωλογικά και θρησκευτικά, κάτι που μοιάζει να είναι ζωντανό σε κάθε σημείο του δρομολογίου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και τόπος παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco.
  Λεπτομέρειες
 • Volos City Cultural Tour (half-day trip)
  Volos City Cultural Tour (half-day trip)
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 35.00 / άτομο
  Η επίσκεψη στο κέντρο της πόλης του Βόλου είναι η ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν με το ποδήλατό τους την πόλη, να επισκεπτούν μουσεία, και να δουν ομορφιές και δρώμενα. Διάρκεια 3,5 ώρες Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Καθημερινά, όλο το χρόνο
  Λεπτομέρειες