Κάντε εγγραφή για να ξεκινήσετε της περιήγησή σας / Subscribe to start your tour

Προορισμοί

ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ

Δεν μπορείς να αποφασίσεις από πού θέλεις να μεταφέρεις την εμπειρία σου για την περιοχή στους φίλους σου όταν θα επιστρέψεις πίσω. Και δεν είναι τυχαίο. Η Τσαγκαράδα είναι όλα όσα έχει στη «σύστασή» του το Πήλιο. Υπέροχη διαδρομή να την διασχίζει, τρεχούμενα νερά, μπόλικη τέχνη πάνω στην πέτρα, παραδοσιακά οικήματα, εκκλησίες, πλατάνια, πέτρινο γεφύρι, ξενώνες, κάστανα, ατμοσφαιρική ομίχλη το χείμωνα, όταν εσύ είσαι μπροστά από το τζάκι.. και παραλίες, εντυπωσιακές παραλίες.

Μοιρασμένη σε τέσσερις συνοικίες μήκους 7χλμ., Αγία Παρασκευή, Άγιοι ταξιάρχες, Άγιος Στέφανος και Αγία Κυριακή η Τσαγκαράδα ξεχωρίζει χωρίς να φαίνεται από μακρυά, μιας και ο λόγος που φτιάχτηκε, περίπου στα 1600, ήταν για να «κρύβονται» οι κάτοικοι από τους πειρατές, αφού η περιοχή είναι κατάφυτη και με πολύ ψηλά δέντρα που είναι η χαρακτηριστική ταυτότητα του Πηλίου.

Και όταν λέμε για ψηλά δέντρα δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και να επισκεφθούμε τον παλαιότερο πλάτανο 1000 ετών(!!!) ίσως πολύ παραπάνω, στην Αγία Παρασκευή.

Και μπροστά σου οι δρόμοι των καλντεριμιών. Δαιδαλώδεις, μα σηματοδοτημένοι από την ομάδα που τα φροντίζει. Σε οδηγούν μέσα από πλατάνια και καστανιές παντού.. Στο Ξουρίχτι, στη Νταμούχαρη, στο Λόφο Κούτρα ή στο Λόφο Άθωνα στα 820 μέτρα υψόμετρο.

Ή αλλιώς, κατηφορίζουμε για τις παραλίες, τον Μυλοπόταμο με τα σκαλάκια που σε οδηγούν σε μια γαλαζοπράσινη ακτή με βότσαλο, και την 7η πιο εντυπωσιακή παγκοσμίως (σύμφωνα με τον Guardian) Φακίστρα, όπου αφήνεις το αμάξι στο πάρκινγκ και το μονοπάτι σε 10 λεπτά σε οδηγεί εκεί που δεν θα βρεις μπαράκια, ομπρέλες ή ξαπλώστρες, παρά μόνο την ησυχία και την ομορφιά..

Χάρτης

Επίλεξε μια υπηρεσία σχετική με την περιοχή ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ

 • Φαράγγι Φακίστρας Α
  Φαράγγι Φακίστρας Α
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 65.00 / άτομο
  Μια περιήγηση που γίνεται διασκεδαστική και ιδανική καθώς ανακαλύπτετε τη δραστηριότητα του canyoning Με αφετηρία την Τσαγκαράδα-Πηλίου, πραγματοποιείται όλο το χρόνο. 8 rappels (12μ η μεγαλύτερη), με θαυμάσιες εικόνες της πράσινης άγριας φύσης στο τελείωμα της διαδρομής.
  Λεπτομέρειες
 • Φαράγγι των Κενταύρων
  Φαράγγι των Κενταύρων
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 65.00 / άτομο
  Ο Μυστικός παράδεισος των Κενταύρων. Ιδανικό για οικογένειες με παιδιά. Το Φαράγγι των Κενταύρων είναι πραγματικά ο μυστικός παράδεισος των Κενταύρων. Διασκεδαστικό και κατάλληλο για να ανακαλύψετε τη δραστηριότητα του canyoning. Βρίσκεται στο χωριό Κισσός, και πραγματοποιείται από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο.
  Λεπτομέρειες
 • Φαράγγι των Κενταύρων & Φαράγγι Χείρων
  Φαράγγι των Κενταύρων & Φαράγγι Χείρων
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 95.00 / άτομο
  Η σπορ καταρρίχηση! Ο παράδεισος του νερού! Ο συνδυασμός του φαραγγιού των Κενταύρων και του Χείρωνα είναι ιδανικός χάρη στο καταπληκτικό πράσινο περιβάλλον και το υδάτινο έδαφος της γης του Πηλίου, διασκεδαστικό και πραγματικά κατάλληλο για να ανακαλύψετε τη δραστηριότητα του canyoning.
  Λεπτομέρειες
 • Φαράγγι Φακίστρας A + B
  Φαράγγι Φακίστρας A + B
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 85.00 / άτομο
  Η σπορ Καταρρίχηση Το φαράγγι Fakistras A + B είναι μια σπορ περιπέτεια που είναι αρκετά διασκεδαστκή και ιδανική για να ανακαλύψετε τη δραστηριότητα του canyoning. Βρίσκεται στην Τσαγκαράδα-Πηλίου και πραγματοποιείται καθ όλη τη διάρκεια του έτους με 12 rappel (μέγιστο 18μ).
  Λεπτομέρειες
 • Eastern View to the Caves (full-day trip)
  Eastern View to the Caves (full-day trip)
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 60.00 / άτομο
  Μια διαδρομή που συνδέει την κορυφή του Πηλίου με τη Βόρεια και την Ανατολική του πλευρά. Αρχίζουμε την ποδηλασία από τα Χάνια (υψ. 1200μ.) και φτάνουμε στο Πουρί.
  Λεπτομέρειες
 • «Η Κουζίνα της Φτώχειας» (Μάθημα Μαγειρικής)
  «Η Κουζίνα της Φτώχειας» (Μάθημα Μαγειρικής)
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 55.00 / άτομο
  Μαθήματα μαγειρικής της σπιτικής Πηλιορείτικης ή όπως την έλεγαν οι παλαιότεροι της «κουζίνας της φτώχειας» υπό την καθοδήγηση του κου Φιλάρετου.
  Λεπτομέρειες
 • Μαθήματα Μαγειρικής: Από τη Φάρμα στο Τραπέζι
  Μαθήματα Μαγειρικής: Από τη Φάρμα στο Τραπέζι
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 30.00 / άτομο
  Γνωρίζουμε την σπιτική Πηλιορείτικη «κουζίνα της φτώχειας» όπως την έλεγαν οι παλιότεροι και απολαμβάνουμε σπιτικό δείπνο με πρώτες ύλες «από το κτήμα στο τραπέζι».
  Λεπτομέρειες
 • ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!!
  ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!!
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 70.00 / άτομο
  ΕΛΑ στο 7ο Tsagarada Escape Festival - Φεστιβάλ Τσαγκαράδας , ΖΗΣΕ τον ΠΑΛΜΟ του Βουνού!
  Λεπτομέρειες