Κάντε εγγραφή για να ξεκινήσετε της περιήγησή σας / Subscribe to start your tour

Προορισμοί

ΖΑΓΟΡΑ

East Pelion

Αρχοντικά, πλούσια βιβλιοθήκη, το Ελληνοσχολείο, εντυπωσιακές εκκλησίες και αρχιτεκτονική, είναι η προίκα που άφησε η άλλωτε οικονομική άνθηση της περιοχής. Η Ζαγορά, το μεγαλύτερο σε πλυθησμό χωριό του Πηλίου, παραμένει και σήμερα ένα από τα σημαντικά μέρη που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί στο Πήλιο. Και οι λόγοι είναι παραπάνω από ένας..

Χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς την ίδρυσή της, ξέρουμε πως δημιουργήθηκε από την ανάγκη για προστασία από τις πειρατικές επιδρομές. Αρχαία νομίσματα, ξίφη, αγγεία, και υπολείμματα οχυρωματικών κατασκευών μαρτυρούν την ιστορία του “Παληόκαστρου”. Τότε που τα ιστιοφόρα της εποχής διέσχιζαν το Αιγαίο και έφταναν ως την Κωσταντινούπολη και την Μαύρη Θάλασσα μεταφέροντας εμπορεύματα και ανταλλάσοντας πολιτισμούς και παιδεία που οδήγησε με τον τρόπο της στην ακμή της περιοχής.

Στη σύγχρονη εποχή, η περιοχή έχει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς ο οποίος είναι ο συντονιστής για την καλλιέργεια και την προμήθεια στην Ελλάδα αλλά και με εξαγωγές σε πολλά μέρη του κόσμου στα πασίγνωστα μήλα ποικιλίας Φιρίκια και Starkin Delicious (Ζagorin) μιας και η παραγωγή κυμαίνεται σε 10 με 15 τόνους ετησίως.

Με θρησκευτικά πανηγύρια τους καλοκαιρινούς μήνες, το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου, αλλά και την “Γιορτή του Μήλου” το Σεπτέμβριο, θα έρθεις ακόμα πιο κοντά στην τοπική κοινωνία και θα αναβάλεις την αναχώρηση για μια μέρα μετά..

Χάρτης

Επίλεξε μια υπηρεσία σχετική με την περιοχή ΖΑΓΟΡΑ

 • Φαράγγι Φακίστρας Α
  Φαράγγι Φακίστρας Α
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 65.00 / άτομο
  Μια περιήγηση που γίνεται διασκεδαστική και ιδανική καθώς ανακαλύπτετε τη δραστηριότητα του canyoning Με αφετηρία την Τσαγκαράδα-Πηλίου, πραγματοποιείται όλο το χρόνο. 8 rappels (12μ η μεγαλύτερη), με θαυμάσιες εικόνες της πράσινης άγριας φύσης στο τελείωμα της διαδρομής.
  Λεπτομέρειες
 • Φαράγγι των Κενταύρων
  Φαράγγι των Κενταύρων
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 65.00 / άτομο
  Ο Μυστικός παράδεισος των Κενταύρων. Ιδανικό για οικογένειες με παιδιά. Το Φαράγγι των Κενταύρων είναι πραγματικά ο μυστικός παράδεισος των Κενταύρων. Διασκεδαστικό και κατάλληλο για να ανακαλύψετε τη δραστηριότητα του canyoning. Βρίσκεται στο χωριό Κισσός, και πραγματοποιείται από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο.
  Λεπτομέρειες
 • Φαράγγι των Κενταύρων & Φαράγγι Χείρων
  Φαράγγι των Κενταύρων & Φαράγγι Χείρων
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 95.00 / άτομο
  Η σπορ καταρρίχηση! Ο παράδεισος του νερού! Ο συνδυασμός του φαραγγιού των Κενταύρων και του Χείρωνα είναι ιδανικός χάρη στο καταπληκτικό πράσινο περιβάλλον και το υδάτινο έδαφος της γης του Πηλίου, διασκεδαστικό και πραγματικά κατάλληλο για να ανακαλύψετε τη δραστηριότητα του canyoning.
  Λεπτομέρειες
 • Φαράγγι Φακίστρας A + B
  Φαράγγι Φακίστρας A + B
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 85.00 / άτομο
  Η σπορ Καταρρίχηση Το φαράγγι Fakistras A + B είναι μια σπορ περιπέτεια που είναι αρκετά διασκεδαστκή και ιδανική για να ανακαλύψετε τη δραστηριότητα του canyoning. Βρίσκεται στην Τσαγκαράδα-Πηλίου και πραγματοποιείται καθ όλη τη διάρκεια του έτους με 12 rappel (μέγιστο 18μ).
  Λεπτομέρειες
 • Eastern View to the Caves (full-day trip)
  Eastern View to the Caves (full-day trip)
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 60.00 / άτομο
  Μια διαδρομή που συνδέει την κορυφή του Πηλίου με τη Βόρεια και την Ανατολική του πλευρά. Αρχίζουμε την ποδηλασία από τα Χάνια (υψ. 1200μ.) και φτάνουμε στο Πουρί.
  Λεπτομέρειες
 • «Η Κουζίνα της Φτώχειας» (Μάθημα Μαγειρικής)
  «Η Κουζίνα της Φτώχειας» (Μάθημα Μαγειρικής)
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 55.00 / άτομο
  Μαθήματα μαγειρικής της σπιτικής Πηλιορείτικης ή όπως την έλεγαν οι παλαιότεροι της «κουζίνας της φτώχειας» υπό την καθοδήγηση του κου Φιλάρετου.
  Λεπτομέρειες
 • Μαθήματα Μαγειρικής: Από τη Φάρμα στο Τραπέζι
  Μαθήματα Μαγειρικής: Από τη Φάρμα στο Τραπέζι
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 30.00 / άτομο
  Γνωρίζουμε την σπιτική Πηλιορείτικη «κουζίνα της φτώχειας» όπως την έλεγαν οι παλιότεροι και απολαμβάνουμε σπιτικό δείπνο με πρώτες ύλες «από το κτήμα στο τραπέζι».
  Λεπτομέρειες
 • ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!!
  ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!!
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 70.00 / άτομο
  ΕΛΑ στο 7ο Tsagarada Escape Festival - Φεστιβάλ Τσαγκαράδας , ΖΗΣΕ τον ΠΑΛΜΟ του Βουνού!
  Λεπτομέρειες