Κάντε εγγραφή για να ξεκινήσετε της περιήγησή σας / Subscribe to start your tour

Δραστηριότητες

Μαθήματα Μαγειρικής: Από τη Φάρμα στο Τραπέζι

Μαθήματα Μαγειρικής: Από τη Φάρμα στο Τραπέζι

από 30.00 / άτομο

Με μια ματιά

Γνωρίζουμε την σπιτική Πηλιορείτικη «κουζίνα της φτώχειας» όπως την έλεγαν οι παλιότεροι και απολαμβάνουμε σπιτικό δείπνο με πρώτες ύλες «από το κτήμα στο τραπέζι».

Ημέρες: από 18 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε μέρα, εκτός Τρίτης Πέμπτης
Ώρα: 7:30 μ.μ.
Διάρκεια: 2 ώρες
Άτομα: από 2 έως 8
Τοποθεσία: Τσαγκαράδα (Ανατολικό Πήλιο)

Περιγραφή: Παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την παραδοσιακή κουζίνα της φτώχειας του Πηλίου, η οποία χαρακτηρίζεται από την αφθονία των χόρτων, των άγριων μανιταριών, ζαρζαβατικών και φρούτων, όπου παρατηρούμε τη σχετική έλλειψη του κρέατος και των επεξεργασμένων τροφών.
Παρουσίάζουμε και δοκιμάζουμε κάποια χαρακτηριστικά πιάτα της Πηλιορείτικης γαστρονομίας , όπως μαγειρεύονται ακόμη και σήμερα στα σπίτια και καταγράφονται στο βιβλίο μας «Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου – ιστορίες & μαγειρέματα στο Πήλιο».

Το δείπνο μας, περιλαμβάνει πιάτα (ορεκτικά, σαλάτα, 2 κύρια, και γλυκό) με προϊόντα άγριας συλλογής και δικής μας παραγωγής από το περιβόλι, ψωμί με προζύμι, και τοπικό τυρί. Τα πιάτα διαφέρουν ανά εποχή και μπορούν να συνοδευτούν με τοπικό βιολογικό κρασί (με έξτρα χρέωση).

Γενικό media gallery

Χάρτης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης

 • Φαράγγι Φακίστρας Α
  Φαράγγι Φακίστρας Α
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 65.00 / άτομο
  Μια περιήγηση που γίνεται διασκεδαστική και ιδανική καθώς ανακαλύπτετε τη δραστηριότητα του canyoning Με αφετηρία την Τσαγκαράδα-Πηλίου, πραγματοποιείται όλο το χρόνο. 8 rappels (12μ η μεγαλύτερη), με θαυμάσιες εικόνες της πράσινης άγριας φύσης στο τελείωμα της διαδρομής.
  Λεπτομέρειες
 • Φαράγγι των Κενταύρων
  Φαράγγι των Κενταύρων
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 65.00 / άτομο
  Ο Μυστικός παράδεισος των Κενταύρων. Ιδανικό για οικογένειες με παιδιά. Το Φαράγγι των Κενταύρων είναι πραγματικά ο μυστικός παράδεισος των Κενταύρων. Διασκεδαστικό και κατάλληλο για να ανακαλύψετε τη δραστηριότητα του canyoning. Βρίσκεται στο χωριό Κισσός, και πραγματοποιείται από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο.
  Λεπτομέρειες
 • Φαράγγι των Κενταύρων & Φαράγγι Χείρων
  Φαράγγι των Κενταύρων & Φαράγγι Χείρων
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 95.00 / άτομο
  Η σπορ καταρρίχηση! Ο παράδεισος του νερού! Ο συνδυασμός του φαραγγιού των Κενταύρων και του Χείρωνα είναι ιδανικός χάρη στο καταπληκτικό πράσινο περιβάλλον και το υδάτινο έδαφος της γης του Πηλίου, διασκεδαστικό και πραγματικά κατάλληλο για να ανακαλύψετε τη δραστηριότητα του canyoning.
  Λεπτομέρειες
 • Φαράγγι Φακίστρας A + B
  Φαράγγι Φακίστρας A + B
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 85.00 / άτομο
  Η σπορ Καταρρίχηση Το φαράγγι Fakistras A + B είναι μια σπορ περιπέτεια που είναι αρκετά διασκεδαστκή και ιδανική για να ανακαλύψετε τη δραστηριότητα του canyoning. Βρίσκεται στην Τσαγκαράδα-Πηλίου και πραγματοποιείται καθ όλη τη διάρκεια του έτους με 12 rappel (μέγιστο 18μ).
  Λεπτομέρειες
 • Eastern View to the Caves (full-day trip)
  Eastern View to the Caves (full-day trip)
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 60.00 / άτομο
  Μια διαδρομή που συνδέει την κορυφή του Πηλίου με τη Βόρεια και την Ανατολική του πλευρά. Αρχίζουμε την ποδηλασία από τα Χάνια (υψ. 1200μ.) και φτάνουμε στο Πουρί.
  Λεπτομέρειες
 • «Η Κουζίνα της Φτώχειας» (Μάθημα Μαγειρικής)
  «Η Κουζίνα της Φτώχειας» (Μάθημα Μαγειρικής)
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 55.00 / άτομο
  Μαθήματα μαγειρικής της σπιτικής Πηλιορείτικης ή όπως την έλεγαν οι παλαιότεροι της «κουζίνας της φτώχειας» υπό την καθοδήγηση του κου Φιλάρετου.
  Λεπτομέρειες
 • ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!!
  ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!!
  14-17 Δεκεμβρίου
  από 70.00 / άτομο
  ΕΛΑ στο 7ο Tsagarada Escape Festival - Φεστιβάλ Τσαγκαράδας , ΖΗΣΕ τον ΠΑΛΜΟ του Βουνού!
  Λεπτομέρειες