«Η Κουζίνα της Φτώχειας» (Μάθημα Μαγειρικής)

Με μια ματιά
Μαθήματα μαγειρικής της σπιτικής Πηλιορείτικης ή όπως την έλεγαν οι παλαιότεροι της «κουζίνας της φτώχειας» υπό την καθοδήγηση του κου Φιλάρετου.
Ημέρες: Κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 18 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 5:00 – 8:00 μ.μ.
Διάρκεια: 3,5 ώρες
Άτομα: από 2 έως 8
Τοποθεσία: Τσαγκαράδα (Ανατολικό Πήλιο)
Περιγραφή: Ξεκινάμε την ημέρα με επίσκεψη στο βοτανόκηπο και το βιολογικό περιβόλι για την συλλογή των πρώτων υλών. Κατόπιν μεταφερόμαστε στην κουζίνα, όπου γίνεται η γνωριμία με τις βασικές αρχές της γαστρονομίας του Πηλίου, η οποία βασίζεται κυρίως στα άγρια και καλλιεργούμενα βότανα, καθώς επίσης στα χόρτα και στα λαχανικά. Μαγειρεύουμε τοπικές συνταγές, όπως ακόμη μαγειρεύονται στα σπίτια και οι οποίες παρουσιάζονται στο βιβλίο μας «Οι γαστρονομικές ανησυχίες ενός ξενοδόχου - ιστορίες και μαγειρέματα στο Πήλιο» με καλή παρέα και τσίπουρο. Τρώμε παρέα με συνοδεία τοπικού τυριού και βιολογικού τοπικού κρασιού.
Το δείπνο περιλαμβάνει ορεκτικά, σαλάτα, τοπικό τυρί, ζυμωτό ψωμί και 2 πιάτα που θα μαγειρέψουμε παρέα. Και φυσικά επιδόρπιο, με γλυκό του κουταλιού. Τα πιάτα είναι διαφορετικά κάθε εποχή, καθώς γίνονται με τις αντίστοιχες εποχικές πρώτες ύλες.
Γενικό media gallery



