Μάθημα Μαγειρικής - Στην Κουζίνα Του Πηλίου

Με μια ματιά
Μαγειρεύουμε με τον παραδοσιακό τρόπο το γνωστό “Σπεντζοφάι”. Το διασημότερο φαγητό του Πηλίου μαγειρεμένο με χωριάτικο λουκάνικα, πιπεριές και σάλτσα φρεσκοτριμένης τομάτας. Φέτα ψητή στον ξυλόφουρνο και ακόμα ζεστή μπουγάτσα με κανέλα και άχνη ζάχαρη συμπληρώνουν το μενου.
Πηλιορείτικο Σπεντζοφάι και σπιτική Μπουγάτσα
Μαγειρεύουμε με τον παραδοσιακό τρόπο το γνωστό “Σπεντζοφάι”. Το διασημότερο φαγητό του Πηλίου μαγειρεμένο με χωριάτικο λουκάνικα, πιπεριές και σάλτσα φρεσκοτριμένης τομάτας. Φέτα ψητή στον ξυλόφουρνο και ακόμα ζεστή μπουγάτσα με κανέλα και άχνη ζάχαρη συμπληρώνουν το μενου.
Καλωσορίζουμε τον επισκέπτη με ζεστό τσάι «του βουνού» ή σπιτική βυσσινάδα, και κατά την διάρκεια του μαθήματος έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε παραδοσιακούς μεζέδες και τσίπουρο από τα τοπικά αποστακτήρια.
Συνοδεύουμε το «Σπεντζοφάι» μας με σαλάτα εποχής και ντόπιο λευκό κρασί. Στο τέλος του μαθήματος αποχαιρετούμε τους επισκέπτες μας με αναμνηστικά δωράκια και δίπλωμα συμμετοχής.
2 - 20 άτομα
Πρόγραμμα
- Σας καλωρορίζουμε στις 11:00π.μ. στο αγρόκτημα Καραϊσκου όπου σας κερνάμε γλυκό του κουταλιού και τσάι του βουνού.
- Μαγειρεύουμε παρέα και επισκεπτόμαστε το λαχανόκηπο για να μάθετε τα τοπικά εποχιακά προϊόντα και τα βότανα του Πηλίου.
- Στη διάρκεια του μαθήματος θα προσφερθεί τσίπουρο ή ούζο με ελιές και φέτα τυρί.
- Τα περισσότερα υλικά θα είναι έτοιμα για την προετοιμασία του μενού.
- Μετά το μάθημα μαγειρικής, περίπου στις 13.00, θα στρωθεί το τραπέζι για το γεύμα.
- Η κατανάλωση των κρασιών είναι απεριόριστη.
- Στο τέλος θα υπάρξει αναμνηστική φωτογραφία, αφιερώσεις σε βιβλίο επισκεπτών και θα δοθούν δώρα (αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, βιβλίο με συνταγές, ένα μικρό σακουλάκι δώρων με ρίγανη και τσίπουρο από το Πήλιο καθώς και ποδιά μαγειρικής)
Γενικό media gallery
